DOMEINNAAM-KOPEN.BE 
VEEL GESTELDE VRAGEN

HOME - WEBHOSTING - FAQ - OVER ONS

1. Wat is een domeinnaam?
Een domeinnaam is een adres op het internet. Met dit adres kunt u met uw bedrijfsnaam, merknaam, persoonlijke naam of zomaar een naam, bereikbaar zijn op het internet.

Een domeinnaam bestaat uit een naam en een extensie. De extensie is meestal een landcode of een algemene term. Zo is er bijvoorbeeld een .be extensie voor Belgische domeinnamen en een .com extensie voor commerciele domeinnamen. Tegenwoordig worden de extensies echter ook door elkaar gebruikt en hoeft een .com domein niet perse commercieel gebruikt te worden.

Elke domeinnaam is uniek en kan maar één keer geregistreerd worden. Het is dus van belang dat u de door u gewenste domeinnaam tijdig registreert om te voorkomen dat iemand anders dit doet.


2. Hoe kan ik een domeinnaam registreren?
Eerst dient u te controleren of uw gewenste domeinnaam nog vrij is. Dit kan u doen door het formulier op onze homepagina in te vullen: Registratie Formulier.

Wanneer de domeinnaam vrij is, dient u uw persoonlijke gegevens in te vullen en nadat we uw betaling hebben ontvangen, wordt u als eigenaar van de domeinnaam vastgelegd. De registratie van de domeinnaam dient daarna jaarlijks verlengd te worden. Wanneer de domeinnaam niet wordt verlengd, komt hij terug vrij voor registratie.

Voor elke registratie vragen we betaling op voorhand. De betaling kan gebeuren via overschrijving of online met kredietkaart.


3. Wat is parkeren van een domeinnaam?
Wanneer u een domeinnaam wilt reserveren voor toekomstig gebruik is het een goed idee de domeinaam nu reeds vast te leggen en hem daarna te "parkeren". Dit wil zeggen dat u de domeinnaam voorlopig niet gebruikt voor uw website of voor e-mail maar dat u hem wel reeds geregistreerd heeft.

Op deze manier verhindert u dat iemand anders met uw gedroomde domeinnaam gaat lopen.


4. Hoe kan ik een domeinnaam verhuizen?
Een domeinnaam kan verhuisd worden van de ene domeinnaam-agent naar een andere door een TRANSFER van de domeinnaam. Een transfer kost bij ons evenveel als een gewone registratie.

Een transfer dient te worden bevestigd door te antwoorden op een email die u zal toegestuurd worden op het email-adres waarmee de domeinnaam oorspronkelijk werd aangevraagd.

Op gelijkaardige wijze kan ook de eigenaar van de domeinnaam worden veranderd. Dit heet een TRADE van de domeinnaam


5. Kan ik meer dan één domeinnaam registreren?
Er bestaat geen enkele beperking voor het aantal domeinnamen dat u kan registreren.

De enige voorwaarde is uiteraard dat de domeinnaam nog beschikbaar is.


To The Point bv,   Beverestraat 48,   9700 Oudenaarde,   België,   info@to-the-point.be
BTW BE 0893073357 - Registratienr. DNS.BE 003192 - Registratienr. EURID 000189